Bij gebruik en overname: graag de bron/ link opnemen

(p) (c) 2016-2099


Contact: Kees van der Hoeven
Informatie over deze ansichtencatalogus


EEN INVENTARISATIE VAN EINDHOVENSE PRENTBRIEFKAARTEN 1

[GVV]           Gez. Van Vlokhoven, Gestel (1910?)

Al op het einde van de negentiende eeuw woonden er bij Bathasar van Gennip (zie hoofdstuk BVG) enkele leden van de familie Van Vlokhoven in huis. Zij waren kinderen van zijn zuster Dimphena. De Van Vlokhovens werkte in het bedrijf mee. Johannes Cornelis van Vlokhoven was ook bakker en in 1910 werd de drankwetvergunning voor het café overgeschreven op naam van zijn zuster Petronella (Pietje) van Vlokhoven.[1] Zij dreef het café en de winkel toen samen met haar zuster Francisca (Cisca). Voor zover bekend hebben de Gezusters van Vlokhoven één serie prentbriefkaarten uitgegeven. Traditiegetrouw was in de reeks een kaart van het 'Tramstation' opgenomen .

A. st 2 mei 1914, maar uitgave wellicht al 1910 of korte tijd daarna

B. zwart-wit

C. zwart

 

Uitgave met gerasterde foto. De kaart van de 'Hoogstraat' is identiek aan een uitgave van de nog te behandelen winkelier Van Vijfeikens in Gestel. De drukker daarvan was: 'M. v. C. & Co.-A'.

 

 

 

tekst

foto

opm.

1

Liefdegesticht (Hoogstraat)

zie serie VEY-1

Afbeelding zie de door Van Vijfeijken uitgegeven kaart

2

Hoogstraat

zie afbeelding hierboven

Opname identiek aan een uitgave van H. van Vijfeijken, Gestel. Foto is op ongeveer dezelfde plaats genomen als de Vivat foto (VIV-2997) uit 1901, toen nog met de oude kerk.

3

R.K.Kerk

Kerk en pastorie in 1910 gebouwd.

4

Tramstation

 

5

Overweg Gestel

 

 [1]        RHCe, Eindhoven A 1811-1914, inv. nr. 2668